Ulei de Cocos Virgin Organic – 250 ml Herbavit
Recomandari de consum: zilnic 1-2 lingurite .
Ulei de cocos virgin, presat la rece,
obţinut din fructe proaspete de cocos, din culturi organice
controlate. 100% pur fără aditivi, pentru utilizare internă şi externă.
Nu conţine colosterol, datorita conţinutului ridicat de acid acid lauric are efect antioxidant.
Uleiul de cocos este ideal ingrijirea pielii şi a parului indiferent de vârtsa. Se poate folosi pentru masaj, se absoarbe uşor în piele.
Nu este recomandata incalzirea.
Ulei de cocos se solidifica sub 25 ˚C, sub această temperatură devine alb.
COCOSUL
Arborele de cocos (cocos nucifera) face
parte din familia palmierului, creşte în zone tropicale şi este
considerat nu numai o sursa de hrană dar şi un remediu în vindecarea
anumitor afecţiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde
este cunoscut sub denumirea de „copacul vieţii” datorită proprietăţilor
şi întrebuinţărilor sale multiple, dar se cultiva şi în India unde
poartă numele de „kalpa vrisha” care semnifică „tot ceea ce este necesar
vieţii”, în Indonezia, Brazilia şi Sri Lanka. În zilele noastre cocosul
este cultivat nu doar în zone cu clima caldă, tropicală ci şi în
regiunile cu climă mai rece.
Arborele de cocos poate atinge o
înălţime de 30 de metri, ajunge până la 80 de ani şi poate produce până
la 150 de nuci de cocos pe an. Este o plantă apreciată şi se bucură de
întrebuinţări multiple: remediu pentru diferite afecţiuni, sursă pentru o
hrană şi băutură sănătoasă, până la fabricarea de coşuri, acoperiş
pentru colibe şi nu în ultimul rând zahăr natural extras din seva
florilor de cocos.
Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nucă de cocos şi au o gamă foarte variată de produse precum: bukayo (cocos îndulcit), pan de coco (pâine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (oţet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apă de cocos, lapte de cocos şi ulei de cocos.
Uleiul virgin de cocos
Uleiul virgin de cocos este unul dintre
cele mai apreciate uleiuri datorită proprietăţilor sale multiple, care
se obţine de asemenea din miezul nucii de cocos, dar prin presare la
rece pentru a nu îşi pierde calităţile.
Uleiul virgin de cocos se poate folosi
atât intern cât şi extern. Intern are efect imunostimulent, ajută la
asimilarea substanţelor nutritive din alimente, rol antiparazitar şi se
pot consuma două linguri de ulei pe zi. Extern se poate aplica pe piele
pentru prevenirea şi tratarea vergeturilor, conţine filtru UV, datorită
proprietăţilor antifungice, antibacteriene şi antivirale este de ajutor
în cazul ciupercilor la nivelul unghiilor, al diferitelor afecţiuni
dermatologice (eczeme, inflamaţii ale pielii etc.) iar datorită
conţinutului de vitamina C are efect antioxidant şi este în acelaşi timp
sursă de vitamina E. Aplicat înaintea expunerii la soare ajută la
obţinerea unui bronz uniform şi previne apariţia petelor şi pistruilor.
Industria cosmetică foloseşte uleiul
virgin de cocos în prepararea pastei de dinţi, deoarece reduce apariţia
cariilor dentare, datorită enzimelor care distrug bacteriile nocive din
cavitatea bucală. În India industria cosmeticelor foloseşte uleiul
virgin de cocos ca ingredient valoros pentru a hrăni şi a da strălucire
părului. În urma cercetărilor făcute în India, s-a ajuns la concluzia că
uleiul virgin de cocos se absoarbe în firul de păr hrănindu-l din
interior, şi datorită acidul lauric conţinut, are un rol important în
regenerarea părului degradat, în combatearea căderii acestuia, ajută la
prevenirea mătreţii şi conferă un plus de vitalitate firului de păr. |